Bananfudge
ca 60 st
20 st skumbananer
4 dl strösocker
2 dl vispgrädde
100 g smör
300 g ljus blockchoklad
1. Klipp skumbananerna i små bitar. Blanda bitarna med socker, grädde och smör i en kastrull. Värm på svag värme tills allt smält. Höj värmen något om skumbananerna inte vill smälta. Låt smeten sjuda på svag värme under ständig omrörning ca 10 minuter.
2. Lägg i chokladen och rör tills smeten blir blank. Ta av kastrullen från plattan och rör om kraftigt tills massan svalnar något och får en ljusare nyans.
3. Häll upp smeten i oljad form ca 20 x 30 cm stor. Låt fudgen stelna och skär sedan i lagom stora bitar. Förvara kallt.
onsdag, november 26, 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
Låter underbart, men fastnar det inte i tänderna? Skall jag prova efter att jag har slaktat grisen.
hej, du har en award att hämta på min blogg
Sözer:
Ja, det tycker jag att du ska pröva!
Nä, de smälter i munnen, så det blir inga problem med tänderna här inte;)
Ida:
Tack så mycket!
Hej Det låter gott, det får bli ett bak efter att jag är klar med julpysslet. Skall göra smällkarameller och snögubbar av flörtkulor. Vet du vad man kan köpa flörtkulor?
Skicka en kommentar