onsdag, oktober 21, 2009

Nougatkaka

I fredags bjöd en kollega på dessa kakor vid fredagsfikat. Hur goda som helst!

Nougatkaka
250 g smält smör eller margarin
9 dl havregryn
½ dl sirap
1 msk bakpulver
2 msk vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 dl socker

Blanda de torra ingredienserna.
Häll i smör och sirap.
Fyll en smord långpanna, se till att trycka ner smeten från kanterna.
Grädda i 200 grader i 10 minuter (ev. något kortare tid).
Hyvla 250 gram nougat över den varma kakan.
Bred ut nougaten när den smält.
Ställ kallt och skär sedan upp den i bitar.
Den går utmärkt att frysa.

3 kommentarer:

maria sa...

Jag bakade kakan igår, mums :)

Martina sa...

Ja, visst är den god!

maria sa...

ja och den är snart slut!! o_o
hur gick det till?! jag som skulle frysa in över hälften ...