Julköttbullar
ca 100 st
1 stor gul lök
2 msk smör
200 g kall kokt potatis (ca 2 st)
2 ägg
2 msk dijonsenap
2½ tsk salt
1 tsk strösocker
½ tsk svartpeppar
800 g finmald blandfärs eller nötfärs
2½ liter vatten till kokning
2½ msk koncentrerad kalvfond
Gör så här:
1. Skala och hacka löken mycket fint. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs löken mjuk på medelvärme ca 5 minuter.
2. Riv potatisen fint. Blanda med den stekta löken, ägg, senap, salt, socker, peppar och färs. Blanda om ordentligt. Låt färssmeten stå kallt ca 20 minuter.
3. Rulla jämna små köttbullar med blöta händer så att det inte klibbar och lägg dem på en blöt skärbräda eller ett stort fat.
4. Koka upp vatten och kalvfond. Sjud ca 20 köttbullar åt gången ca 5 minuter. Lyft upp dem med hålsslev och låt dem rinna av. Lägg de kokta frikadellerna i fryspåsar när de svalnat och frys in dem.
5. Vid servering: Tina frikadellerna och stek dem i smör ca 5 minuter på medelvärme så att de får färg runt om. Stänk över lite soja. Servera och ät!
lördag, december 20, 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Härligt, nu skulle jag vilja ha ditt recept på tevatten också.
Read your article, if I just would say: very good, it is somewhat insufficient, but I am
still tempted to say: really good!
Personalized Signature:面对面视频游戏,本地棋牌游戏,本地方言玩游戏,打麻将,玩掼蛋,斗地主,炸金花,玩梭哈
Skicka en kommentar